Coronavirus – Maatschap Huisartsen Noordwolde (de Wissel) – Noordwolde
Header afbeelding
Maatschap Huisartsen Noordwolde (de Wissel)
Kleine Singel 38 8391 HS
Noordwolde

Coronavirus

Wij krijgen veel vragen over wanneer de oproepen voor de vaccinatie komen. Indien u een medische indicatie heeft (tussen 18 en 60 jaar) kunt u in de week van 24 Mei een oproep verwachten.

Coronavirus (COVID-19)

In onze praktijk vinden we de gezondheid van onze patiënten en ons personeel erg belangrijk. Om de verspreiding van het corona virus te beperken is het nodig om de patiëntenstroom naar onze praktijk naar het minimale te verlagen.

Om dit te bereiken stellen we onderstaande maatregelen in:

1. Alleen patiënten met een afspraak mogen de praktijk binnen komen. 
Kom dus alleen naar uw afspraak tenzij dit echt niet anders kan. Door het nemen van deze maatregel beperken we het aantal mensen die tegelijkertijd aanwezig zijn in de wachtkamer. Zo verlagen we de mate van onderling contact ter voorkoming van besmetting.
 
2. Kom niet naar de praktijk voor het stellen van vragen
Bel of mail de praktijk of stel een vraag middels een e-consult in het patiëntenportaal. Maakt u geen gebruik van het patiëntenportaal stel dan uw vraag door middel van een mail aan: assistente@dewissel.gerritzorgnet.nl 
 
3. Omwille van u en onze veiligheid met deze coronapandemie stellen wij het dragen van mondkapjes verplicht. zorgen doen we samen.

Coronavirus

Heeft u algemene vragen over het coronavirus? Neemt u dan contact op met het publieksnummer van het RIVM (0800) 13 51. Maakt u zich zorgen over uw eigen gezondheid of die van uw huisgenoten? Kijk eerst op Thuisarts.nl, daar staat wat u moet doen:

• Ik ben bang dat ik besmet ben met het nieuwe coronavirus
   
Heeft u een vraag over een geneeskundige verklaring in tijden van corona?
Vraagt u – bijvoorbeeld op verzoek van uw werkgever, de school van uw kinderen of een andere instantie – uw huisarts om een geneeskundige verklaring? Uw eigen huisarts kan u deze niet geven. Zulke geneeskundige verklaringen mogen alleen worden afgegeven door een onafhankelijke arts. Zo blijft er een duidelijke grens tussen uw eventuele behandeling door uw huisarts en het beoordelen of u bijvoorbeeld in staat bent om te werken of naar school te gaan en onder welke voorwaarden. Wat kunt u doen om een geneeskundige verklaring te krijgen? U kunt zelf een verklaring geven of degene die een verklaring wil hebben vragen of hij/zij een onafhankelijk arts daarvoor heeft.

Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.