Apotheek – Maatschap Huisartsen Noordwolde (de Wissel) – Noordwolde
Header afbeelding
Maatschap Huisartsen Noordwolde (de Wissel)
Kleine Singel 38 8391 HS
Noordwolde

Apotheek

In het gezondheidscentrum “De Wissel” is een apotheek gevestigd. De apotheek is een van de drie apotheken van de service apotheek Wolvega.

De website van de apotheek: https://www.serviceapotheek.nl/dewissel

Telefonisch is de apotheek bereikbaar via 0561-474007 en per fax via 0561-474000.

Openingstijden:

De apotheek is elke werkdag geopend van 8.00 uur tot 17.00 uur.

Waarvoor kunt u bij de apotheek terecht?

U kunt bij de apotheek terecht voor al uw recepten, zelfzorg geneesmiddelen, hulpmiddelen, verband en incontinentie materialen. Zij geven u graag informatie over het gebruik en de werking van uw geneesmiddelen. Voor herhaalrecepten is een recept nodig van uw huisarts.

Verbandmateriaal, incontinentiemateriaal, homeopathie en zelfzorggeneesmiddelen kunt u rechtstreeks bij de apotheek bestellen.

Het afleveren van de geneesmiddelen:

  • Recepten: recepten voorgeschreven door uw huisarts tijdens het spreekuur worden per computer doorgegeven aan de apotheek. Hier kunt u uw medicijn direct ophalen, mits het medicijn op voorraad is. Betreft het een speciaal voor u gemaakt geneesmiddel zoals zalven of capsules, of is het medicijn niet voorradig, dan kan de apothekersassistente u vertellen wanneer het afgeleverd kan worden.
  • Recepten van de specialist kunt u direct inleveren bij onze apotheek. De geneesmiddelen worden indien voorradig klaar gemaakt terwijl u wacht.
  • Herhaalmedicatie wordt klaar gemaakt nadat uw huisarts het herhaalrecept heeft afgegeven. Zonder een herhaalrecept kan de apotheek geen geneesmiddelen klaar maken en aan u afgeven.                            
  • Tijdstip van aanvragen van een herhaalrecept:  indien u een herhaalrecept voor uw geneesmiddelen aanvraagt voor 10.00 uur bij uw huisarts dan liggen deze 2 werkdagen later voor u klaar.De huisarts heeft de ochtend nodig om het recept voor te schrijven, te controlerenen en tussen de middag te verzenden naar de apotheek. De apotheek heeft daarna twee dagen nodig voor de noodzakelijke controleprocedures en het bestellen en klaarzetten van de geneesmiddelen.

    Het komt voor dat geneesmiddelen met vertraging worden geleverd door de fabrikanten en groothandel. Vandaar ons advies om uw herhaalmedicatie ruim van te voren aan te vragen bij uw huisarts. 

Vergoeding en (bij)betaling:

De meeste medicijnen worden vergoed door uw ziektekostenverzekering. Uw apotheek declareert deze dan ook direkt bij uw ziektekostenverzekering indien uw verzekeringsgegevens bekend zijn. Zijn deze niet bekend dan wordt u verzocht contant af te rekenen aan de balie van de apotheek. Dit geldt ook voor eventuele bijbetalingen van geneesmiddelen en levering van zelfzorgmiddelen. Wij geven de voorkeur aan betaling per pin-transactie, ook bij kleinere bedragen!

Bezorgservice apotheek:

De apotheek in de Wissel heeft als service een bezorgdienst.

U kunt aan de apotheekmedewerkers vragen om geneesmiddelen en verbandmiddelen, zoals materiaal voor incontinentie, bij u thuis te bezorgen. Wilt u bijvoorkeur een dag van uw verzoek tot bezorgen opgeven bij de apotheek?  Voor meer informatie kunt u terecht bij onze apotheekmedewerkers.

Medicijnverstrekking buiten kantooruren:

Indien er een recept is voorgeschreven door de huisarts van de dokterspost (DWF) te Heerenveen, dan kan dit ingeleverd worden bij de dienstapotheek De Tjonger. Deze is gevestigd in de centrale hal van het ziekenhuis De Tjongerschans te Heerenveen Thialfweg 44 , 8441PW Heerenveen. (T:0513-685460).  Neemt u wel een geldig verzekeringsbewijs mee!