Avond-,nacht- en weekenddienst – Maatschap Huisartsen Noordwolde (de Wissel) – Noordwolde
Header afbeelding
Maatschap Huisartsen Noordwolde (de Wissel)
Kleine Singel 38 8391 HS
Noordwolde

Avond-,nacht- en weekenddienst

Omdat de eigen huisarts niet altijd beschikbaar kan zijn, wordt de huisartsenzorg buiten de praktijkuren (vóór 8.00 uur en ná 17.00 uur), in de weekenden en op feestdagen waargenomen door Dokterswacht Friesland (DWF). Voor dringende zaken is deze te bereiken via het nummer: 0900-112 7 112.

U krijgt dan een speciaal opgeleide doktersassistente aan de lijn. Zij vraagt u een aantal gegevens en bekijkt of er volstaan kan worden met een telefonisch advies, een afspraak gemaakt moet worden bij de dienstdoende huisarts op de huisartsenpost in Heerenveen, er een huisarts bij u langs komt of dat er direct een ambulance gebeld moet worden. U wordt verzocht alleen voor die problemen contact op te nemen, waarmee niet gewacht kan worden tot de praktijkuren.

Dokterswacht Friesland vindt u op het Spoedplein van het Tjongerschans ziekenhuis te Heerenveen. (Thialfweg 44 )

U kunt alleen voor spoedeisende huisartsenzorg naar dit centrale nummer bellen.

Het is niet de bedoeling dat u belt met algemende vragen of vragen die kunnen wachten tot het gewone spreekuur van uw eigen huisarts.

Bij levensbedreigende situaties belt u direct 112

Voor meer informatie over Dokterswacht Friesland en de huisartsenposten kunt u terecht op de website: www.dokterswacht.nl.