Diëtist – Maatschap Huisartsen Noordwolde (de Wissel) – Noordwolde
Header afbeelding
Maatschap Huisartsen Noordwolde (de Wissel)
Kleine Singel 38 8391 HS
Noordwolde

Diëtist

De diëtiste in het gezondheidscentrum de Wissel is Janneke Adema, werkzaam bij Libra dieetadvisering. Zij heeft op woensdagochtend spreekuur in de Wissel.

Er kunnen diverse redenen zijn om de hulp van een diëtist in te schakelen. U kunt denken aan diabetes, overgewicht, hoge bloeddruk, verhoogd cholesterolgehalte, maag- en darmaandoeningen, voedselovergevoeligheid, ondergewicht, nierfunctiestoornissen, maar ook hormonale verstoringen zoals schildklieraandoeningen, overgangsklachten, etc.

Tijdens het eerste gesprek van een uur, wordt samen met u een behandelplan en een persoonlijk advies opgesteld. Het is belangrijk dat deze haalbaar is en op de langere termijn is vol te houden. Er zijn diverse mogelijkheden van “diëten”. Zo kan b.v. een koolhydraatarme voeding worden geadviseerd, die vaak beter helpt om het gewicht te verlagen, de bloedsuikers te normaliseren, en ook beter is vol te houden (geen trek of behoefte aan zoet tussendoor).

Tijdens de begeleiding wordt het advies geëvalueerd en indien nodig bijgesteld. Er wordt gekeken naar lastige situaties waarin mogelijk toch afgeweken wordt van de richtlijnen. Denk aan eten bij emoties, uit verveling, bij de TV, bij ontspanning, etc..

De diëtist wordt vergoed vanuit de basisverzekering voor 3 behandeluren per jaar. Dit komt overeen met ongeveer 4 tot 6 consulten. Daarna kunt u gebruik maken van extra behandeluren via uw aanvullende verzekering.

Wilt u meer informatie? Neem gerust contact op met Janneke Adema tel. 06 20965591  of per  e-mail: janneke@libra-dieetadvisering.nl

Website: www.libra-dieetadvisering.nl