Uitleg Receptservice – Maatschap Huisartsen Noordwolde (de Wissel) – Noordwolde
Header afbeelding
Maatschap Huisartsen Noordwolde (de Wissel)
Kleine Singel 38 8391 HS
Noordwolde

Uitleg Receptservice

Receptherhalingen via het patiëntenportaal.

Via dit portaal kunt u als patiënt van huisartsenpraktijk de Wissel:

1. uw herhalingsrecept aanvragen

2. een afspraak maken met uw huisarts of een andere zorgverlener

3. een E-consult aanvragen.

U dient zich  hiervoor wel te registreren, omdat het uw persoonlijke gegevens betreft. Ook diegenen die zich al geregistreerd hadden op onze receptenservice, dienen zich opnieuw aan te melden om toegang te krijgen tot het patiëntenportaal.

Door op onderstaande link te klikken kunt u zich registreren via de website voor de webagenda, e-consulten en de receptenservice.

www.dewissel.uwartsonline.nl

Herhaalrecept ( nieuwe versie via patientenportaal)

Zonder een herhaalrecept kan de apotheek geen geneesmiddelen klaarmaken en aan u afgeven. We verzoeken u deze bestelling via onze website te doen.

Alternatieve mogelijkheden zijn telefonisch bestellen via de receptlijn van de huisartsenpraktijk  of  door het inleveren van de lege verpakking met etiket in de met een luikje afgedichte verzamelbak rechts naast de deur van de apotheek.

Telefonisch bestellen via de doktersassistente is niet mogelijk.

Nieuwe recepten:

Recepten voorgeschreven door uw huisarts tijdens het spreekuur worden direct doorgegeven aan de apotheek. Hier kunt u uw medicijn direct ophalen, mits het medicijn op voorraad is. Betreft het een speciaal voor u gemaakt geneesmiddel zoals zalven of capsules, of is het medicijn niet voorradig, dan kan de apothekersassistente u vertellen wanneer het afgeleverd kan worden.

Recepten van de specialist kunt u direct inleveren bij onze apotheek en hoeven niet bij uw huisarts worden ingeleverd.

Wanneer bestellen?

Indien u uw herhalingsverzoek voor 10.00 uur indient,  kunt u uw recept de volgende werkdag na 16.00 uur afhalen. Deze tijd is nodig om uw bestelling zowel door ons als door de apotheek te verwerken.